Experiența mea la MagnuSchool

Frau Paula Teodorescu

Fac parte din echipa Magnus de aproape un an și jumătate. Colaborarea cu MagnuSchool a apărut într-un moment destul de greu al vieții mele. Cu Liceul de Arte ” Hans Mattis Teutsch”, secția de arhitecutră încheiat, absolventă a Facultății de Litere Brașov, programul de licență română-germană, aflată în primul an de master, nu știam cum să jonglez cu propria afacere, programul destul de încărcat și stabilitatea de care aveam nevoie. Mă aflam între multe activități artistice pe care le desfășuram de atunci până în prezent, cursurile de la facultate și teama de a nu veni perioada iernii, cea în care activitatea mea se reduce. Cu două săptămâni înainte de Crăciun, am primit o întrebare din partea unui profesor. Curioasă fiind de provocări, am acceptat să am un prim apel cu cel ce urma să devină mentor, coleg și un suflet apropiat mie. A urmat interviul din care am simțit că este momentul, locul și anturajul potrivit necesar pentru parcursul meu. Am știut că nu este o alegere usoară din punct de vedere profesional, că mă provoacă și scoate din zona de confort, mă ajută să mă dezvolt din multe puncte de vedere și că nu e întâmplător ce urma să mi se întâmple.

Tot ceea ce am intuit s-a materializat apoi. După cum spuneam, de aproape un an și jumătate, fac parte din echipa și familia Magnus, mă dedic și simt că este un loc care mi-a pătruns în suflet. Nu a fost greu să mă integrez, s-a întâmplat atât de natural și rapid. Am intrat într-o casă călduroasă, primitoare și am cunoscut fiecare membru care m-a așteptat cu brațele deschise.

Ceea ce am adorat la Magnus și la întreaga echipă, de atunci și până în prezent, este deschiderea, sinceritatea și comuniunea strânsă la care lucrează zilnic fiecare. Chiar dacă recomandarea mea a fost făcută pentru limba germană, la interviu am venit cu tot pachetul, nu am putut lăsa acasă iubirea pentru dans și artă. Aceste pasiuni au devenit rapid opționale în cadrul prograului de After School și metode de învățate benefice în predarea limbii germane. Acest lucru mi-a dat sentimentul că locul meu m-a așteptat și a fost pregătit pentru mine fără să îl caut. Teama dintr-o dată a început să dispră și să se instaleze bucuria și exaltarea pentru ceea ce mă aștepta. Tot atunci am fost întrebată dacă îmi doresc să fac parte din echipa de Marketing. Chiar dacă la început mi s-a părut dificil și solicitant, acum culeg roadele. Mă ocup de textele și o parte din clipurile de pe platformele de socializare MagnuSchool. Acest lucru mi-a adus multe plusuri, dezvoltându-mi noi abilități de comunicare, descoperind aproape zilnic informații noi despre aspecte socio-culturale și cel mai mult m-a ajutat să înțeleg care sunt valorile promovate de Magnus.

Am creat alături de cursanți și de colegi momente unice, la care nici nu visam. Cursanții sunt parcă construiți pentru sufletul meu. Avem valori comune și ne armonizăm în timpul colaborării. Am cursanți mici și mari care au avut răbdare cu mine și care au înțeles că pentru mine este un drum nou. Cu toate acestea, nu au ezitat să îmi dea mereu feedback și să mă susțină în orice idei le aduceam. Au fost atrași de metodele mele de predare creative și nonconformiste. Am format o legătură cu fiecare în parte bazată pe respect, toleranță și empatie. Am înțeles reciproc că fiecare rol e dificil și are responabilități, fie că ești cursant, fie că ești profesor. Ne ajutăm reciproc în educație și dezvoltare și sunt cea mai fericită când văd reușitele lor.

La Magnus am parte de un lider nemaipomenit, tolerant și sincer, și de colegi cum nu am crezut că voi avea. Suntem omogeni împreună, diferiți și echilibrați. Suntem o echipă unită, unică și extrem de diferită, care se completează din toate punctele de vedere. Un lucru care m-a impresionat este oferirea feedback-ului constant pozitiv sau negativ. Acest lucru ajută real la progresul nostru ca indivizi și ca un colectiv eficient.

Ceea ce mă face de fiecare dată când întâmpin un hop sau o perioadă mai delicată este soluționarea, ajutorul și implicarea. De la bun început am venit cu dorința de a nu elimina și de a oferi timp visului și proiectului meu de suflet  ” Make-up your dance”. Un brand care îmbină dansul și arta machiajului într-o maniera unică și personalizată fiecărui client. Magnus a fost prezent lângă mine în a mă susține, prin programul flexibil și promovarea mea ca brand. La puțin timp după ce am intrat în această echipă am înțeles că Magnus nu este doar despre cursuri de limbi străine și despre un loc potrivit pentru After-School. Am descoperit bunătate și generozitate, dorința de a aduce educația la alt nivel, de a culturaliza și de oferi șanse și celor mai puțin norocoși prin programul ” Pro bono”. Seria de evenimente marca Magnus sunt o altă experință revelatoare la care nu m-am așteptat. Sunt o lecție pentru mine. Am învățat ce înseamnă promovare și organizare, am înțeles cum este să lucrezi în echipă, am descoperit soluții spontane pentru momente mai dificile și am luat contact cu oameni de calitate. Cel mai frumos aspect al acestor evenimente este faptul că am omogenizat echipa și ne-am autodepășit de fiecare dată. Mare mi-a fost bucuria să vă că fiecare profesor de la Magnus primește în dar un eveniment cu specific unei culturi. Anul trecut a avut loc primul meu eveniment caritabil ” Stille Nacht”. Acesta a fost momentul și oportunitatea pe care echipa Magnus mi-au oferit-o pentru a pune în aplicare tot ceea ce am învățat și tot ceea ce însemn eu.

Magnus mi-a demonstrat că se poate, mi-a oferit curaj, o mână de ajutor, lecții general valabile și toate resursele să mă dezvolt cât mai frumos ca adult și pedagog. Acum pot spune că a fost și este cea mai bună decizie, indiferent de teama pe care o simțeam. Știu că am responsabilități și satisfacții profesionale și că pot lucra în paralel la visul meu fără să renunț la mine, la o echipă formidabilă și la ceea ce îmi doresc. Indiferent de drumul care urmează în această călătorie a vieții, acest nume sonor ”Magnus” rămâne întipărit cu mândrie pe parcursul meu.

Nu știi ce curs ți se potrivește?
Ne găsești mai ușor ca niciodată!

Adaugă e-mailul tău și te vom contacta pentru a-ți oferi toate clarificările de care ai nevoie!

Comunitate

Metode de învățat

© Toate drepturile rezervate. Dezolvat cu de MabIT