O seară culturală de excepție la Opera Brașov: “My Fair Lady”

Scris de Prof. Dan Bejan

Pe 22 iunie 2024, am avut bucuria de a participa la musicalul “My Fair Lady” la Opera Brașov. A fost o seară în care fiecare rol distribuit a fost pus în scenă la superlativ, oferind publicului o experiență culturală de neuitat.

Distribuția de Excepție

Alina Ichim, în rolul Eliza Doolittle, și Liviu Iftene, în rolul Henry Higgins, au oferit o interpretare de neuitat. Chimica lor pe scenă a adus la viață povestea într-un mod inedit și vibrant, transformând fiecare moment într-o călătorie fascinantă. De asemenea, Dan Popescu, în rolul Alfred P. Doolittle, a impresionat publicul cu prestația sa impecabilă, adăugând o notă de umor și profunzime personajului său.

Lorand Cristian, în rolul Colonelului Hugh Pickering, și Lăcrămioara Schuller, în rolul Doamnei Higgins, au completat distribuția cu interpretări remarcabile, aducând un plus de eleganță și rafinament spectacolului. Freddy Eynsford-Hill, interpretat de Emil Dumbravă, a adăugat o dimensiune romantică producției, în timp ce rolurile secundare au fost aduse la viață cu măiestrie de actori talentați precum Cristina Roșu, Andromeda Nemeș și Florin Grama.

Orchestra și Coregrafia

Sub conducerea dirijorului Traian Ichim, orchestra Operei Brașov a oferit o performanță muzicală de înaltă calitate, acompaniind perfect momentele dramatice și comice ale piesei. Coregrafia, semnată de Mihai Mândruțiu și Dorin Coșeriu, a adăugat o dinamică vizuală deosebită, transformând fiecare scenă într-un tablou în mișcare.

Scenografia și Designul Costumelor

Celia Rizescu și Șerban Iuca au creat un decor spectaculos, care a transpus publicul în atmosfera londoneză a începutului de secol XX. Costumele elaborate și atent detaliate au contribuit la autenticitatea producției, completând perfect interpretările actorilor.

Impactul Cultural

Această reprezentație a demonstrat, încă o dată, importanța și valoarea culturii în comunitatea noastră. Publicul a fost transportat într-o călătorie emoțională, trăind alături de personaje bucuriile, frustrările și triumfurile lor.

În concluzie, “My Fair Lady” a fost un spectacol de excepție, care a reușit să aducă cultura la înălțimi. Felicitări tuturor celor implicați pentru o seară de neuitat și pentru efortul lor de a oferi publicului o experiență artistică de neprețuit.

Pentru mai multe evenimente culturale și recomandări, rămâneți alături de noi pe blogul Magnus. Apreciem fiecare moment cultural și ne bucurăm să împărtășim aceste experiențe cu voi, dragi cititori.

Leave a comment

Nu știi ce curs ți se potrivește?
Ne găsești mai ușor ca niciodată!

Adaugă e-mailul tău și te vom contacta pentru a-ți oferi toate clarificările de care ai nevoie!

Comunitate

Metode de învățat

© Toate drepturile rezervate. Dezolvat cu de MabIT