Școala de vară, tabără sau ambele pentru copilul tău

Frau Paula Teodorescu

        Toți, de la mic la mare așteptăm cu nerăbdare vacanța de vară, vacanța mare. Din copilărie e momentul anului, mult râvnit de toți membrii familiei pentru că e mult mai cald, e perioada perfectă de călătorit și de făcut activități în aer liber.

Dar oare cum a apărut vacanța de vară?

         Totul a început în contextul dezvoltării sistemului de învățământ și al schimbărilor sociale și economice. În trecut principala formă de muncă era agricultura și creșterea animalelor. Vara era anotimpul roditor și care necesita mult mai mult ajutor pe câmp. Din acest motiv, copiii erau solicitați în timpul verii pentru a ajuta la lucrările agricole, iar această practică a fost reflectată și în programele școlare. Prima mențiune clară a unei “vacanțe de vară” în context educațional apare în secolul al XIX-lea. În Statele Unite, în special, în anii 1800, sistemul educațional s-a adaptat la nevoile unei economii în schimbare. În Europa, vorbim de o introducere treptată a vacanței de vară în programele școlare, în funcție de specificul fiecărei țări și de schimbările sociale și economice locale. De-a lungul timpului a devenit parte integrantă a calendarului școlar.

       Astăzi, vacanța de vară este mai mult decât o perioadă de pauză din sistemul școlar, ci este o oportunitate pentru copii și adolescenți de a se relaxa, de a călători, de a participa la tabere sau alte activități recreative și de a-și dezvolta abilități sociale și personale în afara mediului școlar. Pentru a fructifica perioada de vacanță, au luat naștere școlile de vară, taberele, menite să aducă beneficii și schimbări socio-culturale copiilor.

Școala de vară sau tabăra, o experiență unică și relevantă pentru fiecare copil în parte.

         Participarea la o școală de vară sau la o tabără poate fi o participare individual și colectivă, benefică și valoroasă pentru dezvoltarea copiilor, privind mai multe aspecte ale vieții lor. Prin aceste centre sau grupări, fiecare copil are acces la noi experiențe.

           Focusul principal este continuitatea educație și pe perioada verii, una din dorinșele principale ale unui părinte. Unele școli de vară sau tabere oferă programe educaționale care pot ajuta la menținerea sau chiar îmbunătățirea performanțelor școlare ale copilului, pe perioada vacanțe, fără a pune prea multă presiune. Aceste programe pot acoperi materii regăsite în programul școlar sau care pot completa programa, dar și abilități specifice sau domenii de interes. Explorarea intereselor și a pasiunilor completează programa formală și aduce un plus pentru dezvoltare și descoperirea personalității unui copil. Mulți copii descoperă noi interese sau  au pasiuni în afara școlii, când au mai mult timp liber. Școala de vară sau taberele tematice pot oferi oportunități pentru a explora și a descoperi aceste pasiuni, fie prin activități artistice, sportive, științifice sau aventuri memorabile.

           Un al punct important este dezvoltarea abilităților sociale. Interacțiunea cu alți copii de vârste identice sau diferite, din medii diverse poate ajuta la emanciparea abilităților sociale și a încrederii în sine. Într-o tabără sau școală de vară, copiii învață să colaboreze, să lucreze în echipă și să-și gestioneze relațiile interpersonale într-un mediu nou și atractiv. Participarea la o școală de vară sau la o tabără poate fi o experiență revelatoare care poate aduce o  schimbare majoră în comportamentul copiilor. Fiind departe de casă pentru o perioadă de timp, sub supravegherea și îndrumarea unor profesori, petrecând ore în preajma altor colegi, ei pot învăța să fie mai independenți, să-și rezolve problemele și să-și dezvolte abilități practice, cum ar fi gestionarea banilor de buzunar sau organizarea timpului și a lucrurilor personale.

             Îmbunătățirea sănătății și a stării de bine este încurajată prin activitățile fizice și petrecerea timpului în aer liber. Astfel, copiii au ocazia să se mențină activi și să-și îmbunătățească starea de sănătate fizică și mentală pe timpul verii.

Tu te-ai gândit ce program educativ și distractiv să îi oferi copilului tău vara aceasta? La MagnuSchool ai oferte de neratat!

           Fiecare vacanță e un prilej pentru noi de a pune în aplicare metode real benefice și provocatoare pentru elevi. Suntem o echipă de profesori bine pregătiți, antrenați și doritori să oferim vara aceasta copilului tău o experiență importantă în dezvoltarea sa.

             “Vara distractivă” este un proiect de suflet care a luat naștere în urmă cu câțiva ani, în fiecare vară devenind din ce în ce mai ofertant. Este o oportunitate ideală pentru ca fiecare părinte să îi ofere copilului  o vară memorabilă, plină de distracție și noi metode de învățare. Astfel, am gândit trei pachete potrivite mai multor nevoi.

Pachetul standard, este perfect pentru părinții care au nevoie de supraveghere și activități pentru copilul lor în timpul verii. MagnuSchool pune la dispoziție o curte generoasă, locuri de joacă și un centru educațional, toate într-un mediu sigur și plin de distracție.

Pachetul standard plus este potrivit dacp doriți să aduceți un plus dezvoltării copilului dumneavoastră în timpul verii. Acest pachet este ideal, deoarece, pe lângă toate beneficiile pachetului standard, include și cursuri interactive și distractive în limba engleză.

Pachetul premium este destinat pentru cei care doresc ca micuții lor să se bucure de o varietate de activități și excursii educative și distractive. De la limbi străine, sport, dans și ateliere de artă, până la experimente științifice și explorarea celor mai mari curiozități ale lumii, copiii vor avea parte de o vară plină de aventură și învățare.

         Ce este diferit la școala noastră de vară? În fiecare săptămână sunt programate cursuri tematice captivante. Ziua de vineri este dedicată explorării Brașovului și a împrejurimilor sale prin excursii distractive. Școala de vară “Vara distractivă” se desfășoară în intervalul 1 iunie – 6 septembrie, având un program flexibil de la 08:00 la 18:00.

Tu ai auzit de tabăra ”Magnus Express”?

            Tot pentru această vară, MagnuSchool pregătește cea mai interactivă tabăra culturală pentru copii și adolescenți, pentru toți cei dornici să descoperă lumea prin activități interactive și distractive. Aceasta are la bază conceptul vestitei emisiunii- concurs ” Asia Express ”, o idee atractivă și provocatoare pentru orice vârstă. Foc de tabără, drumeții, jocuri în diferite limbi străine, artă, dans, activități sportive, concursuri și activități de echipă, cam așa sună programul special ales pentru tabăra ”Magnus Express”.

             Fiecare zi este dedicată unei culturi europene importante. Copiii vor participa la activități într-o limbă străină nouă, în fiecare zi, lucru care îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile lingvistice și să își îmbogățească experiența lor culturală, învățând limba engleză, germană, spaniolă. Pe lângă acestea, nu lipsește ziua tradițional românească, benefică pentru a pune la punct aspecte gramaticale și pentru a descoperi curiozități despre propria naționalitate.

              Locația este primitoare, caldă și inundată de natură. Este potrivită pentru a desfășura toate concursurile și activitățile dorite. La finalul taberei, participianții culeg roadele de la toate probele și se anunță câștigătorii traselului ”Magnus Express”. Aventura începe cu noi la Magnus Express! Cum sună? Noi ți-am oferit idei creative, experiențe de neuitat și dezvoltare din toate punctele de vedere sub forme atractive pentru vârste curpinse între 5 și 15 ani.

Leave a comment

Nu știi ce curs ți se potrivește?
Ne găsești mai ușor ca niciodată!

Adaugă e-mailul tău și te vom contacta pentru a-ți oferi toate clarificările de care ai nevoie!

Comunitate

Metode de învățat

© Toate drepturile rezervate. Dezolvat cu de MabIT